Volle maan ritueel

Gepubliceerd door Jolanda op

Deze laatste dagen van het jaar gebruik ik om terug te kijken op de afgelopen 12 maanden en om intenties te zetten voor het nieuwe jaar.

En hoe mooi is het dat het morgen, woensdag 30 december, volle maan is. De energie van de volle maan kan dit proces van loslaten en nieuwe intenties zetten bekrachtigen.

Ik deel hieronder een manier, een ritueel met je.

Stap 1:
Maak een fijn plekje voor jezelf met bijvoorbeeld kaarsen, etherische oliën of wierrook. Als het je lukt ga dan ergens zitten waar je de maan ziet. Zorg dat je pen en papier voor je hebt liggen.

Stap 2:
Ga rustig en comfortabel zitten. Sluit je ogen en adem bewust in en uit en word je bewust van je lichaam. Deze manier zorgt ervoor dat je in het hier en nu komt. Na een paar minuten vraag je jezelf: “Wat mag ik loslaten?”
Dit kunnen gedachtes, gevoelens, overtuigingen of verbindingen met anderen zijn. Al de dingen die boven komen schrijf je op. Komt er niets meer boven drijven, sluit je ogen en vraag jezelf nogmaals: “Wat mag ik loslaten?”

Ben je echt helemaal klaar, ga dan naar de volgende stap.

Stap 3:
Verbrand het papier buiten of binnen in de wasbak bij minder weer (wees in ieder geval voorzichtig!). Zie voor je hoe het vuur het papier verbrandt en wees je bewust dat het vuur ook jou energetisch opschoont.

Stap 4:
De ruimte die dit heeft gecreëerd in jou mag je opvullen met dankbaarheid. Ga weer zitten, sluit je ogen en denk aan alles waar je dankbaar voor bent. Zeg het hardop of in jezelf en voel de dankbaarheid in je lichaam.

Stap 5:
Nu is het tijd om je intenties op te schrijven. Wat wil je het komende jaar doen/ervaren, waar wil je aan werken, wat wil je bereiken, enz. Schrijf het allemaal op en laat het magische licht van de maan er een nacht opschijnen.

Categorieën: Oefening