Egoïstisch of een daad van liefde ❤️

Gepubliceerd door Jolanda op

Ben jij iemand die altijd klaar staat voor een ander? Houd je daarbij ook rekening met je eigen behoeftes of ben je geneigd jezelf weg te cijferen? Zo van: eerst de (klein)kinderen, eerst je partner, eerst de hond, de kat, eerst… en dan pas kom jij.

Zorgen voor een ander is fijn, het geeft je voldoening en je gunt degene het beste. Maar door te veel rekening te houden met anderen betekent dat ook dat je je eigen behoeftes uit het oog verliest en dat levert stress op. Wat ervoor zorgt dat je moe en prikkelbaar bent en je misschien wel last krijgt van lichamelijke klachten. Op die manier krijgt de ander niet het beste van jou.

“Alleen als je goed voor jezelf zorgt kan je goed voor een ander zorgen.”

In mijn praktijk hoor ik vaak: “Ik wil mezelf niet op de eerste plaats zetten, dat klinkt zo egoïstisch” of “Dat vind ik mezelf niet waard.” Maar wist je dat als je goed voor jezelf zorgt, je juist beter voor de ander kan zorgen?” Je zit dan lekker in je vel en je hebt meer energie waardoor je er juist beter kan zijn voor de ander.

Daarom… maak jezelf belangrijker, dit is niet egoïstisch maar juist een daad van liefde ❤️

Om je op weg te helpen met zelfzorg geef ik je een paar ideeën die makkelijk zijn om te doen: lees een stuk uit dat tijdschrift of boek wat er al een tijdje ligt, loop een rondje buiten, bel een vriendin om bij te kletsen, doe ongegeneerd een dutje op de bank, zet een meditatie op, neem een bad of doe iets creatiefs. 

Hoe ga jij vanaf vandaag (nog) beter voor jezelf zorgen?

Energetische healing voor rust en ontspanning
Volgende week dinsdag geef ik de eerste maandelijkse afstandshealing voor rust en ontspanning. Tot juli staan ze gepland en je kan elke keer kiezen of je mee wilt doen of niet. Aan alle vijf meedoen is nu nog voordelig want dan betaal je geen 50 euro maar slechts 40 euro. En deze maand zijn de 1-op-1 healingen (zowel fysiek als op afstand) ook met korting te boeken. Wil je meer weten, even overleggen of een afspraak maken? Neem dan contact met me op via de mail, whatsapp of bel me gewoon.

Zorgde deze blog voor een inzicht, een andere kijk op hoe belangrijk het is om te zorgen voor jezelf? Ik vind het leuk om van je te horen!

Categorieën: HealingTip